Skapa struktur i vardagen

MemoAssist är ett hjälpmedel till iPad och iPhone som kan användas till att skapa struktur i vardagen.Dagplanering

Lätt och överskådlig dagplanering.

Veckoplanering

mzl.pwxyotad.png

Med veckoplanering kan du få överblick över hela din vecka ien samlad bild.

Guider

mzl.eqfmykrs.png

Guider som steg för steg visar hur man genomför en aktivitet.


Jag har flera brukare som använder MemoAssist. Min erfarenhet är att brukare plötsligt kan hantera fler aktiviteter utan personlig vägledningen eftersom påminnelsen får iväg dem. Jag tycker att det är ett riktigt bra program som är mycket lätt att gå över till.
— Ole
Jag har fått tips om, och testat, flera appar för schema men MemoAssist är i särklass bäst av det jag sett - enkelt, användarvänligt och tydligt. Mycket bra med påminnelserna som kommer tillbaka tills man bockat av aktiviteten och bra att man kan välja att ha separat timer för enskilda aktiviteter men att man också kan välja bort dem. Den här appen bidrar i hög grad till ökad självständighet och förståelse av dagen.
— Anna-Karin
MemoAssist är en verkligt bra app som jag har rekommenderat och kommer fortsätta att rekommendera både till pedagogisk personal, lärare, föräldrar och unga med behov av att skapa översikt. Både en översikt över veckan, över dagen och över uppgifter. Appen är verkligen lätt att använda och den är väldesignad vilket gör den inbjudande att titta på och arbeta med. Det är suveränt att man både kan använda text, bilder och symboler och att dessa kan kombineras efter behov.
— Camilla
Jag har riktigt bra erfarenheter av appen. Jag har en son på 11 år som har ADHD. Dessutom har han svårt att minnas och kan inte hålla fast vid rutiner. Vi har tidigare använt listor som tappades bort eller blev skrynkliga men nu kommer bara ett ljud från ipaden och så vet han vad han ska göra. MemoAssist har gjort vår vardag enklare.
— Tina

Brug de indbyggede symboler, tag dine egne billeder, eller hent fra internettet.

Ledsag dine aktiviteter med talebeskeder som du selv kan optage.

.

Brug timeren til at vise hvor lang tid der er tilbage af en aktivitet.

Fjernstyring  - MemoAssist kan fjernstyres af din familie eller af plejepersonalet som hjælper dig i din hverdag. Men programmet  MemoRemote  kan de lægge aktiviteter ind i din MemoAssist og følge med i hvordan det går.

Med MemoRemote kan din familie eller plejepersonale lægge aftaler ind for dig og følge med i hvordan det går.

Opret guides som trin for trin viser hvordan en aktivtet udføres.

Bliv motiveret til at udføre dine daglige rutiner ved hjælp af point og ved at samle mærker.

appleWatch.png

MemoAssist virker på AppleWatch.

MemoAssist kan låses for ændringer, så der ikke kan ske utilsigtede rettelser.

Indstil MemoAssists udseende så det passer til dine behov.